Projekt Semafor

Projekt Semafor se nám vydařil, i když vlastně jen tak napůl, což ale nebylo vůbec důvodem ke smutku.

Děti si nejprve osvojily důležitá telefonní čísla, to kdyby náhodou světelná signalizace stávkovala a přihodilo se něco nečekaně zlého, třeba hromadná autonehoda. Pro tyto případy už víme, že nejdříve se hasí či vyprošťuje, pak zachraňuje a nakonec vyšetřuje. V tomto pořadí se dají čísla jednotlivých záchranných složek dobře zapamatovat. 

Pak přišla na řadu výroba speciálního semaforu. Každý zvládl dva kusy a na další už nedošlo. Demokratickým hlasování bylo rozhodnuto, co provedeme s druhou polovinou čokolády. Na výběr byly tyto možnosti: vyhotovení dalších semaforů nebo zužitkování jablíček, která zbyla z pečení štrúdlu, formou sladké pochoutky. 

Je asi jasné, co bylo zvoleno poměrem hlasů 13:3, rozhodnutí většiny se musí respektovat. Ale nakonec to tolik nevadilo, protože jablka máčená v čokoládě chutnala i těm, co původně tvrdili, že to nemají rádi. Fotografie a já mohu dosvědčit, že nezbyla ani jablka, ani tmavá dobrota. Když už nebylo ovoce, postačily dětské prstíky, mycí prostředek netřeba.