Slavnosti podzimu

Tradiční podzimní slavnosti, které se letos měly konat dříve, se kvůli špatnému počasí přesunuly na 15. října. Jak se ukázalo, byla to skvělá volba, protože tento den bylo nádherně, a všichni si tak akci mohli užít naplno.

Projektový den začal dopoledne přípravami, do kterých se zapojili jak děti, tak učitelé. Odpoledne pak patřilo prezentaci a prodeji výrobků a dopoledních činností. Areál školy navštívilo mnoho rodičů, bývalých žáků a dalších přátel školy. Návštěvníci si mohli pochutnat na tradičních dobrotách, jako jsou guláš, bramboráky, wafle či mošty, a dokonce ochutnat netradiční africkou kaši.

Děti s nadšením představily své výtvory, které byly vystaveny k prodeji. Součástí akce byl také swap bazárek, kde si návštěvníci mohli vyměnit oblečení a drobné předměty. Nechyběl ani prodej domácích povidel a medu.

Mezi atrakcemi se těšil velkému zájmu školní projekt „líhnutí kuřat“, který přilákal jak malé, tak velké zvědavce. Součástí akce byla také expozice Českého svazu chovatelů drobného zvířectva a výstava vycpanin zvířat, které návštěvníkům umožnily spatřit i ta zvířata, která běžně v lese nezahlédnou.

Výtěžek z této akce bude jako každý rok věnován na podporu projektu Adopce na dálku a sociálnímu fondu SRPŠ. Letos zároveň reagujeme na nedávnou živelnou katastrofu tím, že část výdělku ze slavností zašleme na pomoc škole, která byla zasažena povodněmi.

Poděkování patří všem rodičům, kteří akci podpořili, dětem, které se aktivně zapojily, a také těm, kdo zapůjčili a darovali přírodní dekorace (zejména paní L. Cilečkové a paní G. Sojákové). Dále děkujeme všem, kteří přispěli k úspěšnému průběhu této krásné události. Slavnosti podzimu se i tentokrát nesly v duchu radosti a solidarity a nabídly příjemná setkání. Věříme, že i příští rok se tato tradice opět vydaří a přinese nám další krásné zážitky.

Fotogalerie